Selecteer een pagina

DSS training

Training on Faecal Sludge Management in Emergencies, beschikbaar op 1 en 2 oktober 2019.De cursus is bedoeld voor professionals in waterbeheer, sanitaire voorzieningen en hygiëne die betrokken zijn bij internationale noodhulpacties zoals die in Beiroet en die via DSS Water of andere standby-organisaties ingezet willen worden.

Workshop over beheer van fecale afvalstoffen tijdens crisisomstandigheden – 1 en 2 oktober

Op 1 en 2 oktober 2019 houden DSS Water en IHE Delft een gezamenlijk georganiseerde tweedaagse workshop die in betekenis staat van Fecale Afvalstoffen in Crisisomstandigheden.dss water

Deze workshop dient als een inleidende cursus over het beheer van fecale afvalstoffen (FSM), met als doel deelnemers voor te bereiden op noodsituatie-interventies binnen een WASH-functie. Voor het realiseren van veilige sanitaire voorzieningen is het essentieel de gehele sanitaire cyclus te beschouwen, en niet alleen te focussen op het bouwen van latrines. Met de gehele sanitaire cyclus bedoelen we het opvangen, vervoeren, verwerken en verwijderen van menselijke uitwerpselen.

Deze cursus richt zich op professionals in waterbeheer, sanitaire voorzieningen en hygiëne die betrokken zijn bij internationale noodhulpacties en die via DSS Water of andere standby-organisaties ingezet willen worden. Na afloop zullen deelnemers vertrouwd zijn met de relevante terminologie en een fundamentele kennis hebben van FSM en de technologieën die voor behandeling beschikbaar zijn.De workshop biedt een overzicht van methoden voor opvang, vervoer, verwerking en eliminatie. Als leermateriaal wordt het Compendium of Sanitation Technologies in Emergencies gebruikt. De verworven kennis wordt meteen in de praktijk gebracht door middel van een korte ontwerpoefening, die is gebaseerd op reële situaties. Daarnaast worden de huidige kennistekorten en het ontbreken van standaardnormen en/of richtlijnen aangekaart.

De deelname aan de training is kosteloos en het vindt plaats bij IHE Delft, van 9:00 tot 17:00 uur op 1 en 2 oktober 2019. Bent u geïnteresseerd om uw kennis uit te breiden en wilt u deelnemen? Zend dan uiterlijk op 10 september 2019 uw CV en een korte motivatiebrief in.