Selecteer een pagina

Bodycount betekenis

De letterlijke betekenis van body count is dodental. Body count of bodycount is een Engels woord dat vooral in de Nederlandse straattaal door jongeren wordt gebruikt.Normaliter spreken we over een body count om aan te geven hoeveel doden er zijn. Bijvoorbeeld na een ramp of een terroristische aanslag. In de media in de Verenigde Staten wordt het woord dus wel vaker gebruikt. In Nederland horen en zien we body count vaker terug in informele conversaties en op social media. Body count heeft dan ook een heel andere betekenis dan dodental.

Wat is jouw body count..?

Als jongeren aan elkaar vragen wat hun body count is, wordt feitelijk gevraagd naar het aantal bedpartners of vriendjes of vriendinnetjes. In de regel heeft het betrekking op seks en hoeveel verschillende partners iemand heeft gehad. Het gaat dus niet om het aantal keren seks dat je hebt gehad, maar met hoeveel verschillende mensen je seks hebt gehad. Overigens gaat het hierbij niet alleen om gemeenschap, maar ook om seksuele handelingen, zoals orale seks.betekenis bodycount

Body count in films

In sommige reviews van films of in statistieken wordt ook vaker gesproken over een body count. Deze statistiek heeft weer meer betrekking op het aantal doden dat er in een film is gevallen. Als voorbeeld zijn de klassieke actiefilms met Arnold Schwarzenegger films met een hoge body count. Omdat de spierbundel in Oostenrijk wel vaker zijn tegenstanders in films om zeep helpt. Ook in horrorfilms is een body count van belang, omdat het aangeeft hoeveel doden er vallen. Uiteraard is dit puur fictief.


Body count in games

Body count komt ook voor in games. Je kunt in bepaalde spellen bijvoorbeeld een missie krijgen, waarbij je binnen een bepaalde tijd je body count moet verhogen. Met andere woorden, je tegenstanders moet elimineren. In games wordt ook vaak gebruikgemaakt van termen, zoals aantal kills en kill count.

Body count na een ramp of aanslag

Een body count na een ramp is wel iets serieus, want met een body count wordt aangegeven hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Bijvoorbeeld bij een aardbeving of een tsunami. In de media wordt gesproken over een body count, waarmee wordt aangegeven hoeveel mensen door de ramp zijn overleden. Datzelfde geldt bij een terroristische aanslag, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Met een body count wordt dan aangegeven hoeveel mensen er door de aanslag zijn komen te overlijden.


Iets minder macaber

Een body count kan ook gebruikt worden in de context van een telling. Bijvoorbeeld als er een bus met reizigers op het punt staat van vertrekken. De reisleider doet dan nog even een body count om ervoor te zorgen dat ook echt iedereen aan boord is. Hij telt het aantal mensen dat instapt en vergelijkt de telling met het aantal mensen dat op zijn lijst staat. Een body count wordt vaak meerdere keren gedaan om er zeker van te zijn dat de bus compleet is. Vaak vindt er een body count plaats bij het instappen en op het moment dat iedereen in de bus heeft plaatsgenomen.