Selecteer een pagina

Manifesteren betekenis

Het woord manifesteren heeft meerdere betekenissen, onder andere zichtbaar en duidelijk worden.Manifesteren wordt op meerdere manieren toegepast, maar heeft vrijwel altijd dezelfde betekenis. Het heeft te maken met spiritualiteit, maar ook met zaken die zich openbaar maken.

Manifesteren kun je leren!

Manifesteren is feitelijk een proces wat we allemaal doen. Of we er nu bewust mee bezig zijn of niet en of we het beestje deze naam geven. Manifesteren heeft alles te maken met hoe we onze doelen voor ogen hebben en hoe we tot die doelen willen komen. Dit proces heet dus het manifestatieproces, waarbij we ons doel of het gewenste resultaat als startpunt nemen. Feitelijk is het proces waarmee we ons gevoel, gedachten en handelswijze in lijn brengen.betekenis manifesteren

Waar komt het woord manifesteren vandaan?

Manifesteren is afgeleid van het Latijnse woord manifestare, wat duidelijk maken betekent. Het idee hierachter is dat we op basis van onze ideeën en opvattingen onze realiteit vormen. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Als iemand tegen je zegt dat je dik bent, dan zul je daar ook een gedachte en uiteindelijk een realiteit bij vormen. Als iemand tegen je zegt dat je aantrekkelijk bent, dan zul je jezelf ook als een aantrekkelijk persoon zien.

Manifesteren in het Engels

In het Engels bestaat het woord manifest, wat feitelijk openbaren of verschijnen betekent. De zin The manifestation of the entity in the old school building zou zomaar uit een aflevering van een serie op Discovery Channel kunnen komen, waarbij paranormale onderzoekers een oud schoolgebouw onderzoeken en entiteiten op beeld proberen vast te leggen. De geesten die verschijnen manifesteren zich dus wanneer daar om gevraagd wordt. Bijvoorbeeld door middel van een séance of een EVP-sessie.Synoniemen voor manifesteren

Enkele synoniemen voor het woord manifesteren zijn bekend maken, aan het licht brengen, bekendmaken, openbaren, tonen en uiten. Het woord kan dus ook breed worden toegepast en in veel voorbeelden worden gebruikt. Desalniettemin zien we op het gebied van spiritualiteit het woord manifesteren het vaakst voorkomen.

Manifesteren en hoe het werkt

Manifesteren is een proces waarbij je gevoel, gedachten en je handelen in lijn brengt. Makkelijker uitgelegd betekent het eigenlijk dat je een situatie creëert waarin iets gebeurt, wat je ook wilt dat gebeurt. Het basisidee hiervan is wat je zaait zul je oogsten. Je bent zelf degene die bepaalt wat je denkt of voelt en jouw gedachten en gevoelens bepalen wat je aantrekt. De wet van aantrekking speelt hier dus een belangrijke rol in.

De wet van aantrekking

Alles wat je bent trek je ook aan. Ben je negatief en gaat het niet zoals jij dat wilt? Gebeurt er iets, waarbij je zegt dat heb ik weer? Dat heeft dus alles te maken met aantrekking. Het gebeurt zowel bewust als onbewust. Iemand die positief is zal daarentegen juist weer zaken waarnemen die ook geluksmomenten creëren. Dingen zijn ook vaak niet zoals ze zijn, maar zoals je ze ziet.Creëren door te denken en te voelen

Geluk heb of krijg je niet, maar moet je zelf maken. Het klinkt raar en toch is het zo. Als je een gelukkig leven leidt en alles hebt wat je hartje begeert, heb je dit aan jezelf te danken. Zit je juist in een negatief spiraal? Dan ben je ook zelf verantwoordelijk hiervoor. Het goede nieuws is dat je jezelf kunt manifesteren. Dat kan met behulp van training, cursussen, coaching of zelfs op spiritueel vlak door te mediteren.

Blokkades tijdens het manifestatieproces

Als je bezig bent met manifesteren, krijg je ook te maken met blokkades. Negatieve gedachten die de stroom van het manifesteren blokkeren. Het is belangrijk om deze gedachten op te ruimen. Of om het te parkeren of in de vrieskast te zetten, zodat je je dromen kunt verwezenlijken.

Valkuilen bij manifesteren

Er zijn ook valkuilen tijdens het manifestatieproces. Je kunt iets nog zo graag willen, maar door er alleen aan te denken wil het nog niet zeggen dat het ook gebeurt. Je zult er ook naar moeten handelen. Een andere valkuil is dat mensen vaak tijdens het manifesteren opgeven. Daar zijn toch weer die negatieve gedachten die je even geparkeerd hebt en die er nu voor zorgen dat je stopt in het proces. In dit geval moet je denken aan de zin de aanhouder wint. Je kunt ook te maken krijgen met het feit dat de why in het verhaal niet aansluit bij wat je echt wilt in het leven. Wat het manifestatieproces bemoeilijkt.

Jezelf herprogrammeren

Manifesteren en het proces dat daarbij hoort, kan ook omschreven worden als jezelf herprogrammeren. Door te manifesteren leer je namelijk om met behulp van gevoelens en gedachten te ontdekken wat je nu in het leven wilt en hoe je je doelen gaat bereiken. Het is geen kwestie van of je ze bereikt, maar hoe en wanneer je ze bereikt.