Selecteer een pagina

Slay betekenis

De betekenis van Slay is “doden”. Maar het woord heeft meerdere betekenissen en is ook onderdeel van straattaal.In de straattaal wordt over “slayen” gesproken als je bijvoorbeeld een uitzonderlijke prestatie levert, de beste bent of een geweldige outfit aan hebt. Iets “rocken” staat ook in verbinding met het straatwoord “slay”.

Wat betekent slay?

Vooral in de jaren ‘80 en ‘90 werd het woord “slay” door de Afro-Amerikaanse gemeenschap gebruikt om aan te geven dat iemand een uitzonderlijke prestatie had geleverd of ergens het beste in was. Door de jaren heen is slay geïntegreerd in de straattaal en wordt het woord steeds vaker gebruikt om aan te geven dat iemand iets “slayed”. Zoals het slayen van een outfit als iemand er tip top uitziet.betekenis slay

Toename van de populariteit van het woord “slay”

Slay werd alsmaar populairder, omdat bekende artiesten het woord gebruiken in bekende nummers en films. Vooral hiphop-artiesten verwerken “slay” vaak in hun nummers. Omdat het woord steeds vaker te horen is, wordt het ook steeds vaker gebruikt. Vooral door de jeugd die straattaal spreekt. “Slay” kan ook “gaaf” als betekenis hebben.Slayen van draken en mythologische wezens

Het “slayen” of liever gezegd doden van wezens wordt al jarenlang gebruikt. Hierin heeft het woord slay, dat uit het Engels is afgeleid, een compleet andere betekenis. Vooral het doden van draken, beesten en mythologische wezens wordt het “slayen van” genoemd. In de film- en gamewereld wordt het woord slay in deze context veelvuldig gebruikt. Het slayen van dergelijke figuren gebeurt vaak ook op een heldhaftige manier.

Slay in het Engels

In het Engels heeft “slay” dezelfde betekenis als in de Nederlandse straattaal. Het kan zowel doden als gaaf betekenen. De zin “You slay!” is bijvoorbeeld een uitspraak waarmee iemand complimenteert over hoe diegene eruitziet. “You Slayed this” geeft weer aan dat iemand iets heel goed heeft gedaan of een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Met de zin “Cardi B slayed her last album” wil dus zeggen dat de hiphop-artieste een uitstekend album heeft uitgebracht.

Synoniemen voor slay

Er bestaan geen synoniemen voor het woord “slay”, maar “gaaf” komt misschien nog wel het dichtste in de buurt als alternatieve betekenis voor het woord “slay”.

Slay en de Afro-Amerikaanse gemeenschap

Het is een misvatting dat het woord “slay” alleen door de Afro-Amerikaanse gemeenschap wordt gebruikt. Het wordt is inmiddels veel meer mainstream, omdat veel en vooral jongeren straattaal spreken. Ook op social media, in muziek en films wordt het woord “slay” veelvuldig gebruikt. Daardoor is het woord ook volledig geïntegreerd in de popcultuur.Slay in de mode en in de sportwereld

In de mode wordt het woord “slay” gebruikt om aan te geven dat iemand er fantastisch uitziet. Dan is het woord ook complimenteus bedoeld. In de sportwereld kan het woord juist weer in de context gebruikt worden dat iemand of een team een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Dan hebben ze bijvoorbeeld een wedstrijd “geslayed”.

Slay om individuele prestaties te prijzen

Slay kan gebruikt worden om individuele prestaties te prijzen, maar ook als een team een goede prestatie levert kun je zeggen dat ze bijvoorbeeld een wedstrijd of een uitvoering hebben “geslayed”. Het is dus geen woord waarmee alleen individuele prestaties kunnen worden geprezen.